Το καλοκαίρι του 2014 η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με την υποστήριξη πολλών δεκάδων συμπολιτών μας είχε απευθύνει αναφορές σε κάθε δημόσια αρχή που είχε καθήκον την προάσπιση των παραλιών και των δημόσιων χώρων του Πόρτο Ράφτη, περιγράφοντας την ασυδοσία που επικρατούσε στο παραλιακό μέτωπο.
Ανάμεσα στους άλλους οι αναφορές απευθύνονταν και στον αρμόδιο Εισαγγελέα τονίζοντας ότι «Καλούμε την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή να εξετάσει την πιθανότητα να έχουν συντελεστεί παράνομες πράξεις από κάθε αρμόδιο πρόσωπο ή συλλογικό όργανο».
Και ενώ ΟΛΟΙ οι υπεύθυνοι αρχικά κώφευσαν, ο Εισαγγελέας παρέπεμψε να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος ανάμεσα σε άλλους και το Δήμαρχο Μαρκοπούλου.
Το κατηγορητήριο που διαμορφώθηκε από την Εισαγγελία αφορούσε πράξεις και παραλείψεις του σχετικά με καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο, για τα οποία υπήρχαν πρωτόκολλα κατεδάφισης και πάντως ΔΕΝ αφορούσαν τα 4 καταστήματα στο Λιμάνι, όπως αναληθώς εκείνος ισχυρίζεται.
Συνεπώς η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δεν μήνυσε τον Δήμαρχο, ο Εισαγγελέας τον παρέπεμψε να δικαστεί.
Αν λοιπόν ο Δήμαρχος θέλει κάποιος να του ζητήσει συγνώμη ας το ζητήσει ευπειθώς από τον Εισαγγελέα που τον παρέπεμψε.
Επιπλέον η αθωωτική λόγω αμφιβολιών απόφαση του Δικαστηρίου δεν απαλλάσσει το Δήμαρχο από τις πολιτικές ευθύνες του για την απαράδεκτη κατάσταση του παραλιακού μετώπου του Πόρτο Ράφτη, με δεδομένο ότι όσες –ελάχιστες- ενέργειες έκανε για την τήρηση της νομιμότητας αυτές έγιναν κάτω από την πίεση των δράσεων της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.
Την «ερημοποίηση» που συχνά επικαλείται την προκαλεί η έλλειψη σχεδιασμού και υποδομών (οδοποιία, αποχέτευση, καθαριότητα, αστική συγκοινωνία, διασφάλιση & αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και τόσα άλλα) για τα οποία η Δημοτική Αρχή όφειλε να μεριμνήσει.

Ακόμα επειδή σκόπιμα ο κ. Μεθενίτης ταυτίζει την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ με το δημοτικό συνδυασμό «Πρωτοβουλία για το Δήμο των Πολιτών» έχουμε να παρατηρήσουμε ότι δεν θεωρούμε καθόλου υποτιμητική τη συμμετοχή κάποιων εκ των μελών της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στις Δημοτικές Εκλογές αντίθετα δε δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Δήμαρχος δεν είναι σε θέση να σεβαστεί και να διαχωρίσει έννοιες που αφορούν στην αυτοτέλεια συνδυασμών και συλλογικοτήτων.

Όσο για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας απέναντι σε όποιον καταπατά τον δημόσιο χώρο και τον αιγιαλό. Γιατί οι δημόσιοι χώροι και οι παραλίες του τόπου μας ανήκουν σε όλους τους πολίτες.
Το Πόρτο Ράφτη για ν’ αναπτυχθεί χρειάζεται ένα συνολικό σχεδιασμό, τις βασικές αρχές του οποίου επεξεργαζόμαστε και σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε για συζήτηση με τους πολίτες και τις συλλογικότητες του τόπου μας.
Για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή

Από Admin 2

Αφήστε μια απάντηση