Οι Δημοτικές Εκλογές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και οι εξαγγελίες των υποψηφίων Δημάρχων σε πλήρη εξέλιξη.
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, που δραστηριοποιείται τα τελευταία πέντε χρόνια στην πόλη μας, έχει διατυπώσει θέσεις και αγωνίστηκε για τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής και αντιστάθηκε με επιμονή σε κάθε αυθαιρεσία απέναντι στο περιβάλλον.
Μέσα από το πρίσμα αυτών των θέσεων και δράσεών μας θέλουμε να ρωτήσουμε αρχικά τους υποψήφιους Δημάρχους και να ζητήσουμε τη δέσμευσή τους στη συνέχεια στα εξής:

1. ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εμείς αγωνιστήκαμε για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των παραλιών απέναντι σε κάθε ιδιωτική αλλά και δημοτική αυθαιρεσία.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείτε πως είναι αναγκαίος ένας συνολικός σχεδιασμός για την προστασία και την ανάπτυξη  του παραλιακού μετώπου που θα προκύψει μέσα από πλατύ δημοκρατικό διάλογο και θα στηριχτεί σε επιστημονικές βάσεις ώστε να είναι δυνατόν να συμβαδίσει το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερες παραλίες με την ήπια και με κανόνες ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας;  

2. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
Οργανώσαμε δράσεις ενάντια στον παράνομο δημοτικό σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών και την παράνομη χωματερή στα νταμάρια, που με τη λειτουργία τους μολύνουν δραστικά το περιβάλλον και δημιουργούν (με τις συχνές πυρκαγιές και τα δηλητηριώδη αέρια που εκλύονται) σημαντικούς κινδύνους για τη υγεία των πολιτών. Δράσεις ενάντια στη λειτουργία χώρου ανακύκλωσης μπαζών και τη λειτουργία μονάδων καύσης βιομάζας που επιχειρήθηκαν στο παρελθόν με τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής. Θεωρούμε αδιανόητη και επικίνδυνη την κατάσταση που επικρατεί στην καθαριότητα και ιδιαίτερα στο Πόρτο Ράφτη, με τις ανεξέλεγκτες χωματερές μέσα στον οικιστικό ιστό, σ’ ένα Δήμο που είναι από τους ακριβότερους στις χρεώσεις των δημοτικών ανταποδοτικών τελών καθαριότητας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η πρότασή σας για τη λύση του εκρηκτικού προβλήματος της καθαριότητας; Τι σχεδιάζετε για την αναγκαία ανακύκλωση απορριμμάτων ώστε το όφελος να επιστρέφει στους πολίτες;  

3. ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αγωνιστήκαμε για τη δημιουργία δικτύου δημόσιας αστικής συγκοινωνίας για το Πόρτο Ράφτη και το Μαρκόπουλο. Αξιοποιήσαμε τις 3000 υπογραφές των συμπολιτών μας του 2012 και τις πάνω από 350 που συλλέχτηκαν με διαδικτυακή ψηφοφορία, προτείναμε τη συμμετοχή και άλλων φορέων και συλλόγων της περιοχής μας και πείσαμε τον ΟΑΣΑ να ξεκινήσει ο σχεδιασμός. Το θέμα εκκρεμεί ακόμη στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών. Ο Δήμος Μαρκοπούλου, μετά από δική μας πρόταση συζήτησε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αρκέστηκε σε μια κατά πλειοψηφία θετική απόφαση χωρίς να κάνει καμία περαιτέρω ενέργεια.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποια είναι η καθαρή θέση σας για τη δημιουργία δικτύου δημόσιας αστικής συγκοινωνίας για το Δήμο μας;  

4. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ
Το Πόρτο Ράφτη με βάση το σχεδιασμό που απέφερε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση έπρεπε να έχει για την παράκτια ζώνη αποχέτευση από το 2000. Μέχρι σήμερα δεν έχει κατασκευαστεί ούτε ένα μέτρο αγωγού. Αντιδράσαμε στο σχεδιασμό της σημερινής Δημοτικής Αρχής για το έργο που δημοπρατήθηκε για την αποχέτευση στο Πόρτο Ράφτη με βάση την τελευταία χρηματοδότηση των 28 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ διότι είμαστε πεισμένοι πως είναι λανθασμένος και καταδικάζει την πόλη του Πόρτο Ράφτη στο σύνολό της με ορίζοντα το 2054 να μην έχει προοπτική αποχέτευσης  και να καθίσταται προβληματική ακόμα και η λειτουργία  του δικτύου της παράκτιας ζώνης σε βάθος δύο  οικοδομικών τετραγώνων.
ΕΡΩΤΗΣΗ:  Γιατί δεν γίνεται καμία προεκλογική συζήτηση  για το βασικό αυτό έργο υποδομής; Πώς σχεδιάζετε να προχωρήσετε για το θέμα αυτό; Θα συνεχίσετε τον λάθος σχεδιασμό της παρούσας Δημοτικής Αρχής που καταδικάζει το σύνολο της πόλης του Πόρτο Ράφτη σε έλλειψη αποχέτευσης;

5. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ – ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ
Διατυπώσαμε την αντίθεσή μας στην απώλεια μελλοντικών δημόσιων χώρων, όπως αυτοί προβλέπονται στον πολεοδομικό σχεδιασμό του Πόρτο Ράφτη (Ο.Τ. 40,Ο.Τ. 264 κλπ). Είμαστε αντίθετοι στην τακτική της παρούσας Δημοτικής Αρχής που εξαντλεί την 8ετία χωρίς να απαλλοτριώσει τους χώρους αυτούς με αποτέλεσμα να επιστρέφουν στους ιδιώτες ιδιοκτήτες τους. ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε να εφαρμοστεί το σχέδιο πόλης και να διασωθούν οι προβλεπόμενοι δημόσιοι χώροι που θα καλύψουν ανάγκες όπως πλατείες, χώροι πρασίνου και αναψυχής, παιδικές χαρές, δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού; Και επιπλέον ποια είναι η χρονική σας δέσμευση για την εφαρμογή αυτή ώστε να προγραμματιστούν και τα αναγκαία έργα υποδομής όπως δρόμοι, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομοι & πεζόδρομοι, μέριμνα για  ΑΜΕΑ, που θα κάνουν επιτέλους τη ζωή των πολιτών ανθρώπινη και την πόλη μας να χάσει επιτέλους τον τριτοκοσμικό χαρακτήρα της;

Για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή

Από Admin 2

Αφήστε μια απάντηση