https://buildinggreen.gr/epitaxyontai-ta-erga-apoxeteysis-psaxnon-kai-kastellas-evias/

Δύο ημέρες πριν τις εκλογές και αφού μελετήσαμε τα προγράμματα των υποψηφίων Δημάρχων θεωρούμε ότι η αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη δεν κατέλαβε τη θέση που έπρεπε στις στοχεύσεις των δημοτικών συνδυασμών.

Ένα θέμα που για την περιοχή είναι το πρώτιστο από περιβαλλοντική άποψη αλλά και από οικονομική, αφού η χρηματοδότηση των 29 εκατομμυρίων ευρώ είτε θα χαθεί είτε (για άλλη μια φορά) θα χρησιμοποιηθεί για άλλα έργα εκτός από την αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη.

Έστω και την τελευταία στιγμή, θα διατυπώσουμε εκ νέου τις θέσεις μας για το θέμα αυτό, με το οποίο δυστυχώς ασχολούμαστε πολλά χρόνια χωρίς ανταπόκριση από τις Δημοτικές Αρχές και πιστεύουμε ότι οι δημοτικοί συνδυασμοί θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση.

Συνοπτικά για το τεράστιο αυτό περιβαλλοντικό ζήτημα ισχύουν τα παρακάτω:

Τι ανάγκες υπάρχουν;

Το Πόρτο Ράφτη στερείται ολοσχερώς συστήματος αποχέτευσης ακαθάρτων και τα ακάθαρτα νερά διατίθενται ως επί το πλείστον, είτε υπόγεια στο έδαφος είτε με διάφορους τρόπους στην θάλασσα, όπου η μόλυνση είναι πλέον μετρήσιμη.

Τι έχει γίνει μέχρι τώρα: Τίποτα!

Αδιαφορία, μόνο υποσχέσεις επί 32 χρόνια, ενάρξεις και εγκαταλείψεις έργων.

Το 1995 ο Δήμος αρνήθηκε την ένταξη του Πόρτο Ράφτη στο όλο έργο Κορωπί – Παιανία – Πόρτο Ράφτη της ΕΥΔΑΠ, με διακήρυξη ότι θα το φτιάξει ο Δήμος (!).

Σήμερα, ενώ η ΕΥΔΑΠ ολοκλήρωσε το έργο της αυτό (με Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων έξω από το αεροδρόμιο), το Πόρτο Ράφτη ευρίσκεται στο μηδέν! 

Το 1997-98 έγινε αρχή κατασκευής ενός αγωγού μεταφοράς στον κεντρικό δρόμο Μαρκόπουλο – Πόρτο Ράφτη αλλά τίποτα. Κακοτεχνίες, εργολάβος έκπτωτος, εγκατάλειψη.  Τα χρήματα όμως διατέθηκαν για κατασκευή αγωγών στο Μαρκόπουλο.

Πού βρισκόμαστε σήμερα;

Το 2015 διατέθηκαν από την Περιφέρεια 29 εκ. ευρώ για τρεις εργολαβίες και είπαμε επιτέλους..  Οι ελπίδες διαψεύσθηκαν παταγωδώς, καθότι μόνο μία εργολαβία, που κατασκευάζει δίκτυα στους παραλιακούς δρόμους είναι ενεργή, δημιουργώντας παράλληλα πάρα πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα της πόλης.

Η εργολαβία των αντλιοστασίων και της μεταφοράς στο ΚΕΛ Μερέντα δεν προχώρησε και οι αντίδικοι Δήμος και εργολάβος είναι στα δικαστήρια! Επίσης η εργολαβία για την αναβάθμιση του ΚΕΛ Μερέντας δεν έχει αρχίσει. Η προθεσμία όμως για την χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκή Ένωση λήγει τέλος του 2023.
Παράλληλα, την άνοιξη του 2023, ο Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε με τον Δήμαρχο Μαρκόπουλου την ένταξη στο ίδιο παραπάνω πακέτο της κατασκευής του υπόλοιπου δικτύου ακαθάρτων Μαρκοπούλου.  Δηλαδή, εάν δεν προχωρήσουν τα σχέδια για τα έργα του Πόρτο Ράφτη, θα μπορούν από το πακέτο των 29 εκ. ευρώ να τραβήξουν τα χρήματα για τα έργα του Μαρκόπουλου. Για άλλη μια φορά υπεξαίρεση σε βάρος του Πόρτο Ράφτη.

Τι μπορεί να γίνει;

Σε αυτή την φάση (εκτός από το κατασκευαζόμενο  τμήμα του δικτύου), χρειάζεται ουσιαστικά (εκτός των αγωγών κ αντλιοστασίων), ένα και μόνο έργο:
Ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς λυμάτων από το Πόρτο Ράφτη στο ΚΕΛ του αεροδρομίου, μαζί βέβαια και με τα απαιτούμενα αντλιοστάσια, όπως και προβλεπόταν από την ΕΥΔΑΠ πριν 30 χρόνια.
Έτσι αποφεύγεται το έργο αναβάθμισης του κέντρου επεξεργασίας του ΚΕΛ Μερέντας, το οποίο και  δεν επιφορτίζεται με το Πόρτο Ράφτη αφήνοντας την ευχέρεια εξυπηρέτησης του Μαρκόπουλου, Κουβαρά, Καλυβίων πιο άνετα και οικονομικά στο μέλλον. 

Πέρα απ’ αυτό, η εξοικονόμηση μέρους της δαπάνης 29 εκ. λόγω αποφυγής εξόδων αναβάθμισης ΚΕΛ Μερέντας δίνει την δυνατότητα διάθεσης πόρων για την επέκταση του δικτύου στο Πόρτο Ράφτη επιπλέον της παραλιακής ζώνης!
Να σημειωθεί ότι η ΕΥΔΑΠ έχει εγγράφως τοποθετηθεί, πριν 20 μήνες και έχει ζητήσει  συνεργασία με τον Δήμο και την ανάληψη των έργων.

Τα ερωτήματα παραμένουν καυτά:
Γιατί ο Δήμος δεν συνεννοείται με την ΕΥΔΑΠ να αναλάβει και τα ταλαίπωρα δίκτυα νερού αλλά και την κατασκευή των έργων αποχέτευσης?
Είναι σαφές ότι η κατάσταση είναι τόσο μπλεγμένη και από τεχνική άποψη αλλά και από νομική (εργολαβίες, δικαστήρια κλπ.) ώστε μόνο η οργανωμένη ΕΥΔΑΠ με υπηρεσίες και εμπειρία μπορεί να ανταπεξέλθει για να συνδέσει το Πόρτο Ράφτη με το ΚΕΛ Αεροδρομίου και να ολοκληρώσει τα έργα. Είναι σαφέστατο ότι ο Δήμος ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να ολοκληρώσει την αποχέτευση του Πόρτο Ράφτη!
Ποιοι αδιαφορούν ή παρεμποδίζουν την συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ και την ολοκλήρωση της αποχέτευσης του Πόρτο Ράφτη? 

Φοβόμαστε ότι έτσι όπως πάει, τα βυτία για πολλά χρόνια θα παρελαύνουν ενώ κάποιοι θα επιχαίρουν για το περιβαλλοντικό έγκλημα που αφήνει το καλύτερο ίσως κέντρο αναψυχής της πρωτεύουσας να στερείται αποχέτευσης το 2023.

Ποια η περιβαλλοντική αξία του έργου;

Η συνολική διαχείριση των υδάτινων πόρων για το Πόρτο Ράφτη αποτελεί σήμερα την πιο ζωτική ανάγκη, γιατί ευρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη, γιατί αποτελεί γεγονός ότι χάνεται όλη η αξία της περιοχής εάν δεν έχει καθαρές θάλασσες και βασικές υποδομές για εξυπηρέτηση του συνεχώς αυξανόμενου πληθυσμού.
Η αποχέτευση είναι η υπ’ αριθμόν 1 ανάγκη αλλά απαιτείται η ανακατασκευή και αναβάθμιση του ταλαιπωρημένου δικτύου ύδρευσης όπως και σχεδιασμός και έργα για πλημμυρικούς κινδύνους.

Κάθε σταγόνα νερού πρέπει κατάλληλα να χρησιμεύει, όπως και κάθε απειλή ζημιών να αποτραπεί..

Υπάρχουν δυνατότητες ανακύκλωσης – επαναχρησιμοποίησης των επεξεργασμένων λυμάτων;

Οι πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ύπαρξης δικτύου δεξαμενών σε καίριες θέσεις, με άφθονο νερό προερχόμενο μετά από επεξεργασία στο ΚΕΛ
αεροδρομίου, ώστε να αντιμετωπιστεί  η φωτιά με εκτοξευόμενο νερό και δίκτυο..
Είναι διαπιστωμένο πλέον πανευρωπαϊκά  ο περιβαλλοντικός κίνδυνος της εξάντλησης υδάτινων πόρων και η ανάγκη εξοικονόμησης και επαναχρησιμοποίησης του νερού από τα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων.

Πολλοί βρέθηκαν να καταγγέλλουν κακόβουλα το έργο του αγωγού διάθεσης από το ΚΕΛ αεροδρομίου 1500 μ  βαθιά στην θάλασσα!

Τώρα είναι καιρός να επιζητούμε την χρησιμοποίηση του νερού αυτού όχι μόνο για άρδευση καλλιεργειών ή δασικών αλλά και για άλλες χρήσεις, όπως πυρόσβεση, εμπλουτισμός υδροφόρου ορίζοντα κ.α.  

Η ΕΥΔΑΠ το έχει ανακηρύξει σαν πρώτο καθήκον και επιχειρηματική φροντίδα και βέβαια και ο Δήμος πρέπει να εκμεταλλευθεί αυτήν την δυνατότητα με σχεδιασμό άμεσα.

Από Admin 2

Αφήστε μια απάντηση