Πρόσφατα παρακολουθήσαμε την τοποθέτηση του απερχόμενου Δημάρχου Μαρκοπούλου σε τηλεοπτικό κανάλι, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί στο τεράστιο θέμα των σκουπιδιών που ταλανίζει το Δήμο και ανακίνησε η ένωση πολιτών «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την Κοινωνία και το Περιβάλλον» στο Πόρτο Ράφτη.
Όλοι οι πολίτες διαπίστωσαν αμέσως την απόγνωση του Δημάρχου απέναντι στα υπαρκτά προβλήματα της περιοχής λόγω των αντιφάσεων στις οποίες περιέπεσε. 
Ίσως ο Δήμαρχος να θεωρεί ότι τα βουνά σκουπιδιών δεν είναι αντιληπτά από το σύνολο των κατοίκων ή ενδεχομένως στη περιοχή που κατοικεί έχει ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε να γίνεται αποκομιδή τιμής ένεκεν……. Δηλαδή κατά τον Δήμαρχο ισχύει ο μύθος της στρουθοκαμήλου. 

Πιο αναλυτικά 

1. Σε ερώτηση για τις εύλογες καταγγελίες σχετικά με τα βουνά σκουπιδιών, που τα έβλεπε εκείνη τη στιγμή όλη η Ελλάδα, θέλησε να διαστρεβλώσει το θέμα λέγοντας εν γνώσει του μπροστά στις κάμερες, χωρίς ντροπή, ΧΟΝΔΡΟΪΔΗ ΨΕΜΑΤΑ! 
Ότι αυτοί που καταγγέλλουν το θέμα -η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δηλαδή- δεν ενδιαφέρονται για το περιβάλλον αλλά είναι πολιτικοί του αντίπαλοι που έλαβαν το 2,5% στις εκλογές ενώ το 97,5% έχει «διαφορετική γνώμη». Δηλαδή ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!! 
Είναι δηλαδή παραίσθηση τα βουνά των σκουπιδιών που βλέπει το ..2,5% και δεν τα ..βλέπει -κατά τον Δήμαρχο- το υπόλοιπο 97,5%.
Εδώ να σημειώσουμε ότι η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ουδέποτε έχει πάρει μέρος σε δημοτικές εκλογές!

2. Ταυτόχρονα και παρότι ο Δήμαρχος δεν.. βλέπει τα βουνά των σκουπιδιών και δηλώνει ότι έχει έλλειψη απορριμματοφόρων εξακολουθεί να αντιφάσκει και να λέει ψέματα ότι αυξάνει δήθεν , τα δρομολόγια αποκομιδής και τα κάνει 10 την ημέρα(!!) (ή την εβδομάδα,) δεν μας διευκρίνισε. 
Δεν έχει σημασία πια το τι υποστηρίζει ο αναξιόπιστος δήμαρχος. Η πραγματικότητα είναι μπροστά μας. Ο πληθυσμός του Πόρτο Ράφτη τα καλοκαίρια αυξάνει 4-5 φορές και τα βουνά των σκουπιδιών που κλείνουν τους δρόμους με τη δυσοσμία και τη σήψη δημιουργούν ένα περιβάλλον επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τη ζωή των πολιτών, δυσμενές για την τουριστική επιχειρηματικότητα και μία αποκρουστική εικόνα της πόλης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.
Ο Δήμαρχος έριξε και πάλι την ευθύνη στους κατοίκους «για έλλειψη συνείδησης καθαριότητας». 
Μήπως αυτοί οι ίδιοι δεν ήταν που τον εξέλεξαν για δυο θητείες; Τότε είχαν συνείδηση & τώρα που το βάζει στα πόδια έγιναν ανεύθυνοι; 

Τέλος να επαναλάβουμε ότι κανένα ψέμα και καμιά συκοφαντία απέναντι στην ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αλλά και στο σύνολο των πολιτών ΔΕΝ αποσείει την ευθύνη που έχει ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου για τους κινδύνους που διατρέχουν η υγεία και η ζωή των πολιτών τόσο με τις διάσπαρτες χωματερές όσο και μπροστά σε μια αναπάντεχη πυρκαγιά.
Και αυτές τις ευθύνες θα τις αναζητήσουμε!
  Για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή    
 

Από admin

Αφήστε μια απάντηση