Πέρασε μια εβδομάδα από τότε που δημοσιεύσαμε δύο κείμενα.  Το πρώτο αφορούσε βασικά  διαχρονικά προβλήματα του δήμου μας τα οποία ανέδειξε και αγωνίστηκε για τη λύση τους η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ αλλά παραμένουν εκεί άλυτα να μας ταλαιπωρούν και να υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.  
· Απευθυνθήκαμε στους υποψήφιους δημάρχους και τους καλέσαμε σε διάλογο με τους πολίτες ώστε  να δεσμευτούν ο καθένας ξεχωριστά με τον τρόπο του για τη λύση τους και εμείς, ως ενημερωμένοι πια  ψηφοφόροι,  να επιλέξουμε ανάλογα  ποιόν θα προτιμήσουμε την ερχόμενη Κυριακή (http://www.paremvasionline.gr/epistoli-pros-ypopsifious-dimarxous-2019.html)
· Το δεύτερο κείμενο αναφερόταν  ιδιαίτερα στο μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης και αναζητούσε τους λόγους   που επί σχεδόν 30 χρόνια δεν κατασκευάζεται ούτε μέτρο δικτύου στην ευαίσθητη παράκτια πόλη του Πόρτο Ράφτη ενώ ολοκληρώνεται και η Γ’ φάση κατασκευής του δικτύου στην πόλη του Μαρκόπουλο (http://www.paremvasionline.gr/dimotikes-ekloges-xoris-apoxetefsi-2019.html)

Σιγή ιχθύος από  όλους τους συνδυασμούς εκτός από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αντρέα Συλλελόγλου, την απάντηση της οποίας δημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα μας (http://www.paremvasionline.gr/apantisi-laikis-sispirosis-2019.html )

Θεωρούμε ότι οι απόψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. σχετικά με τα θέματα που θέτουμε, λειτουργούν σε θετική κατεύθυνση και σεβόμαστε τις θεμιτές  διαφορετικές απόψεις που διατυπώνει το ΚΚΕ.  Όσο αφορά  τη  διαχρονική εγκατάλειψη του δικτύου  αποχέτευσης της παράκτιας πόλης του Πόρτο Ράφτη εκ μέρους της δημοτικής αρχής θα παρακαλούσαμε μια πιο συγκεκριμένη απάντηση από τη Λ.Σ. αφού διαβάσουν πρώτα με προσοχή το σχετικό με το θέμα δεύτερο κείμενο που δημοσιεύσαμε.

Οι άλλοι συνδυασμοί προτιμούν να παρουσιάζουν έναν προεκλογικό αγώνα μοναχικό ο καθένας τους, χωρίς συζητήσεις, χωρίς διαλόγους,  χωρίς αντιπαραθέσεις με τους πολίτες, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί πρόκληση στην αισθητική μας αλλά και τη νοημοσύνη μας. Μεγάλες φωτογραφίες αυτοκρατορικού μεγαλείου, κείμενα ύμνοι για το κοινωνικό έργο που προσφέρανε και ιδιαίτερα αυτό που ΘΑ προσφέρουν εάν εκλεγούν στο δημαρχιακό θώκο άνθρωποι, παλιές καραβάνες όλοι τους,  που  επανειλημμένα  άσκησαν διοίκηση ή είχαν την ευθύνη για σοβαρή και αποτελεσματική  αντιπολίτευση.
Υπόσχονται ανέξοδα τα πάντα χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν χωρίς να συζητήσουν με κανέναν: ότι θα εκσυγχρονίσουν τη διοίκηση του Δήμου και θα λύσουν  όλα τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν την  κοινωνία των πολιτών, όπως το θέμα της καθαριότητας, που ιδιαίτερα στο Πόρτο Ράφτη  είναι εκρηκτικό. Θα προμηθευτούν λέει και όχημα πλύσης κάδων και η αποκομιδή θα γίνεται κάθε μέρα! Θα προωθήσουν την ανακύκλωση.  Θα προστατεύσουν και θα αξιοποιήσουν  το παραλιακό μέτωπο και τους κοινόχρηστους χώρους, θα ολοκληρώσουν την αποχέτευση θα μεριμνήσουν για το οδικό δίκτυο και θα αποκαθίσταται  το οδόστρωμα (λακκούβες)  άμεσα. Θα  κατασκευάσουν πλατείες στο Πόρτο Ράφτη, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, διελεύσεις για ΑΜΕΑ, σχολικές, αθλητικές, πολιτιστικές εγκαταστάσεις. Θυμηθήκανε τώρα, προεκλογικά και υπόσχονται να λύσουν  το ..αγροτικό ζήτημα(!), το θέμα της αστικής συγκοινωνίας  που τους αναγκάσαμε να ψηφίσουν στο δημοτικό συμβούλιο και την επομένη το ξεχάσανε  και θ’ αναδείξουν την πολιτιστική  κληρονομιά  του δήμου μας. Πλειοδοτούν ακόμα και με τη δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας!

Και αναρωτιέται κανείς. Σε ποιους απευθύνονται;
Σε αμνήμονες ή σε πολίτες με υστέρηση ;
Γιατί όλα αυτά δεν τα κάνανε τα δεκάδες χρόνια που διοικούσαν και θα τα κάνουν μόλις θα καθίσουν στη δημαρχιακή καρέκλα; Πολλοί από αυτούς στη θητεία του δημοτικού συμβούλου οριστήκανε υπεύθυνοι για τα έργα ακριβώς που δεν έκαναν και υπόσχονται ότι θα κάνουν τώρα!!! Γιατί εκείνοι που  βρίσκονταν στα δημοτικά έδρανα της αντιπολίτευσης  όταν διαπιστώνανε την εγκατάλειψη του Πόρτο Ράφτη, τη στιγμή που υμνούν τη λαϊκή συμμετοχή, δεν καλούσαν  τους πολίτες να συζητήσουν, να διαμαρτυρηθούν μαζικά και να  αναγκάσουν τη δημοτική αρχή  να υλοποιήσει τα έργα που υπόσχονται τώρα, όπως την αναγκάσαμε εμείς σαν ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, χωρίς να έχουμε κανέναν δημοτικό αξίωμα, με αποτέλεσμα να ξηλωθούν οι πλωτές εξέδρες από τη θάλασσα και να αφαιρεθούν οι σκελετοί των καλοκαιρινών  εγκαταστάσεων που ..κοσμούσαν ολόκληρο το χρόνο την παραλία και τόσες άλλες αυθαιρεσίες; Γιατί δεν δώσανε καμία μάχη στη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για  να παραμείνουν  κοινόχρηστοι χώροι τα Ο.Τ 40 και 264 και τώρα υποκριτικά και ανεύθυνα υπόσχονται πλατεία στο 264 δίπλα στο ΚΑΖΒΑ;
Με αυτά τα δεδομένα και άλλα πολλά που γνωρίζει και βιώνει ο καθένας μας ας βγάλει τα συμπεράσματά του, ας σκεφθεί ορθολογικά και ας αποφασίσει ελεύθερα για την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαΐου.
Όμως ένα είναι βέβαιο:  ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει το δημαρχιακό θώκο θα χρειαστούν μαζικοί και αποφασιστικοί  αγώνες για να δούμε εμείς και τα παιδιά μας μια καλύτερη ζωή στον τόπο μας και ζωντανή τη θάλασσα μας και την πόλη του Πόρτο Ράφτη.
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ & το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ στους αγώνες αυτούς θα είναι παρούσα.     
Για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή    

Από Admin 2

Αφήστε μια απάντηση