Δυστυχώς, αν και βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και στην εποχή ξηρασίας και μελτεμιών, ο Δήμος έχει εγκαταλείψει κάθε ενδιαφέρον καθαρισμού των οικοπέδων του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη από ξερά χόρτα. Και όμως φέτος, λόγω πολλών βροχοπτώσεων , έχουν γεμίσει τεράστια χόρτα παντού, καθιστώντας τα το ιδανικό προσάναμμα.
Είναι πρόκληση για τους πυρομανείς και επικίνδυνο για τους ανεύθυνους οδηγούς μετά από διασκεδάσεις να πετάξουν έξω τα αποτσίγαρά τους.
Τα ξερά χόρτα είναι σωροί σε κεντρικούς δρόμους του Πόρτο Ράφτη, δίπλα σε σπίτια αλλά και σε οδικούς άξονες όπου τα χόρτα καλύπτουν και το οδόστρωμα. (Είναι τραγική η αντίθεση με τον άξονα της Αττικής Οδού όπου όλα έχουν γύρω καθαριστεί).
Με τρόμο αναλογιζόμαστε τους κινδύνους όταν υπάρχουν ίδιες συνθήκες με το Μάτι (ξερά χόρτα και οι πευκώνες από Μαρκόπουλο έως Πόρτο Ράφτη).
Την ευθύνη καθαρισμού την έχουν βέβαια οι ιδιοκτήτες οικοπέδων. Και μετά; Δεν ελέγχει ο Δήμος; Δεν πρέπει να φροντίζει για καθαρισμό των εγκαταλειμμένων οικοπέδων, έστω σε μια ζώνη ασφαλείας από τον δρόμο; Ακόμη και όσα χόρτα εναποτέθηκαν σαν βουνά σε δημόσιους χώρους δίπλα σε πεύκα έχουν μείνει σαν χρήσιμο προσάναμμα!!
Εμείς ανησυχούμε και τρέμουμε. Και ζητάμε από τον Εισαγγελέα να παρέμβει και να ενεργήσει άμεσα γιατί πρέπει να γίνουν ενέργειες τώρα, πριν θρηνήσουμε. 
Πρέπει να ερευνηθεί κυρίως ποιαν ευθύνη για την αδράνειά του έχει ο Δήμος μέχρι τώρα και να επισημανθεί η αναγκαιότητα να κινηθούν.
Έχει ερευνήσει ο Δήμος ποιοί είναι οι ιδιοκτήτες οικοπέδων με χόρτα; Τους έχει επιστήσει την προσοχή για την ευθύνη καθαρισμού; Τι μέσα φρόντισε να διαθέτει; Γνωρίζει ο Δήμος ότι έχει την υποχρέωση να καθαρίσει τα ανοικτά οικόπεδα και να χρεώσει τις δαπάνες που έκανε στους ιδιοκτήτες; Τι ακριβώς προβλέπεται από τον νόμο και τι σχέδια για δραστηριοποίηση; Γιατί δεν καθαρίζει τους δημόσιους χώρους; ΕΑΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ;
Η ευθύνη του Δήμου είναι μεγάλη και για το άλλο σοβαρότατο θέμα που καθιστά δυσχερέστερη την κατάσταση και για πυρκαγιά αλλά και για την δημόσια υγεία, το θέμα των ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. 
Η κατάσταση φέτος είναι απαράδεκτη, ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη. Οι συγκεντρώσεις σκουπιδιών οπουδήποτε και οι ανεπαρκείς κάδοι που πετιούνται πέρα δώθε, έχουν δυσκολέψει την ζωή και την υγεία των κατοίκων!!
Εάν σκεφτεί κανείς και το τρίτο μεγάλο κακό, την έλλειψη ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ,
συμπληρώνονται τα κακά της μοίρας μας και της ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ του Πόρτο Ράφτη. (Αλήθεια τι έγιναν τα 28 εκ ευρώ της ΕΕ που διατέθηκαν για έργα αποχέτευσης, των οποίων η έναρξη προβλεπόταν πριν ένα χρόνο;)

Από Admin 2

Αφήστε μια απάντηση