Τη Δευτέρα 9/9 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου προκειμένου να πληροφορηθούν την ημερομηνία διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το φλέγον πρόβλημα της Καθαριότητας στο Πόρτο Ράφτη και το Μαρκόπουλο.

Από τον κ. Δήμαρχο πληροφορηθήκαμε τα εξής:
• Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει το ίδιο να αποφασίσει προκειμένου να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής της συνεδρίασής του για να διεξαχθεί σε χώρο που θα καλύπτει την προσέλευση των πολιτών. Άρα θα προηγηθεί συνεδρίαση για το σκοπό αυτό.
Ο Δήμαρχος πρότεινε η συνεδρίαση να γίνει Κυριακή πρωί στον κινηματογράφο ΑΡΤΕΜΙΣ και να λάβει το χαρακτήρα Συνέλευσης Πολιτών.

• Στη συνέχεια επισημάναμε το πρόβλημα μεταφοράς απορριμμάτων στην παράνομη χωματερή στα νταμάρια Μαρκοπούλου και πήραμε τη διαβεβαίωση από το Δήμαρχο ότι «ούτε μια σακούλα» δεν πέφτει εκεί αλλά όλα τα απορρίμματα μεταφέρονται στη χωματερή της Φυλής. Επίσης τονίσαμε πως πρέπει με κάθε τρόπο να «αδειάσει» η παράνομη χωματερή στα νταμάρια που είναι καταστροφική για το περιβάλλον.
• Διαπιστώσαμε πως υπάρχει μια προσωρινή ανακούφιση των πολιτών με την απομάκρυνση σημαντικών όγκων απορριμμάτων με τη βοήθεια των δανεικών (από τους όμορους Δήμους) κοντέινερ και μηχανημάτων, όμως αυτό δεν αρκεί.
Χρειάζεται σχέδιο του Δήμου για την ολοκλήρωση του έργου της αποκομιδής αλλά κυρίως για να μην επαναληφθούν τα τραγικά φαινόμενα που ζούμε εδώ και 5 μήνες.

Σήμερα 13/9 ενημερωθήκαμε από τον Δήμαρχο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο – Συνέλευση Πολιτών θα γίνει την Κυριακή 22/9 στις 11 το πρωί στον κινηματογράφο ΑΡΤΕΜΙΣ.
Καλούμε τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά με τις απόψεις και τις προτάσεις τους για οριστικές, βιώσιμες λύσεις, φιλικές προς το περιβάλλον.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΟΛΙΤΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

Από Admin 2

Αφήστε μια απάντηση