Στις 16 Μαρτίου 124 πολίτες κατέθεσαν με έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαρκοπούλου την αγωνία τους για την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου του Δήμου και την επικινδυνότητα της Λ. Πόρτο Ράφτη, που έχει στοιχίσει αρκετές ζωές συμπολιτών μας και άπειρες υλικές ζημιές.

Το ίδιο έγγραφο στάλθηκε στον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής.Και ενώ από το Δήμαρχο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρχές Απριλίου, ακούστηκαν ανεπαρκείς εξηγήσεις και δικαιολογίες, το έγγραφο της Περιφέρειας που έφτασε 21/4/2022 Μ. Τετάρτη, δίνει εξαιρετικό ενδιαφέρον στην υπόθεση.

Τι μας λέει η Περιφέρεια;

1. Σύμφωνα με τη μελέτη κατασκευής (2010) της λ. Πόρτο Ράφτη προβλέπονταν 2 κόμβοι: στην οδό Αγ. Γεωργίου (ύψος LIDL) και στην οδό Δάφνης (μετά τη BP).Όμως για τον πρώτο ο Δήμος Μαρκοπούλου δεν έχει αποδώσει τις απαιτούμενες απαλλοτριωμένες εκτάσεις ενώ για το δεύτερο απέναντι από τη Δάφνης υπάρχει μη διαμορφωμένη οδός που εμποδίζει τη δημιουργία του κόμβου.

2. Εναλλακτικά προτάθηκε από την Περιφέρεια η τοποθέτηση 4 φωτεινών σηματοδοτών (Βραυρώνας, Αγ. Γεωργίου, Αρτέμιδας και Δάφνης) αλλά ο Δήμος δεν έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες & μελέτες που να υποστηρίζουν την τοποθέτησή τους.

Συμπερασματικά:

Με ευθύνη του Δήμου, από το 2010 μέχρι σήμερα, κινδυνεύουν οι πολίτες, πεζοί και εποχούμενοι, στη Λ. Πόρτο Ράφτη.

Με ευθύνη του Δήμου, από το 2010 μέχρι σήμερα, σκοτώθηκαν συμπολίτες μας και έγιναν εκατοντάδες ατυχήματα στη Λ. Πόρτο Ράφτη.

Οι υπεύθυνοι έχουν άραγε μια δικαιολογία, μια εξήγηση;

Οι υπεύθυνοι έχουν άραγε μια απολογία απέναντι στους πολίτες;

Από admin

Αφήστε μια απάντηση