Η ενέργεια, όπως και η υγεία, η εκπαίδευση, το νερό, η τροφή είναι ζωτικά κοινωνικά αγαθά και πρέπει να βρίσκονται εκτός της σφαίρας οποιασδήποτε αγοράς.
Η ακρίβεια που απειλεί τη ζωή και την ευημερία των πολιτών, με πρόσχημα τον πόλεμο στην Ουκρανία, είναι πια εκρηκτική.
Αυτοί που δημιούργησαν ή βοήθησαν με την ανοχή τους τις συνθήκες, μέσα στις οποίες «άνθισε» η αισχροκέρδεια σε βάρος μας, έρχονται σήμερα (για άλλη μια φορά) να μας υποσχεθούν επιδόματα.
Όμως οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν θέλουν επιδόματα και ελεημοσύνες.
Απαιτούν μια πολιτική που θα περιορίζει τόσο τις αβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις σε κοινωνικά αγαθά όσο και την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των εταιρειών.
Δεν γίνεται τα ¾ της τιμής της βενζίνης που πληρώνουμε να είναι φόροι και να μας πετάνε το ξεροκόμματο των 40 ευρώ.
Δεν γίνεται να στενάζουν τα νοικοκυριά από τους υπέρογκους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και στην ουσία να επιδοτούνται οι μαυραγορίτες από τους δικούς μας φόρους.
Ζητάμε:
• Όλα τα αγαθά που είναι απαραίτητα για τη διαβίωση (τρόφιμα, ρεύμα, νερό, ενέργεια) να αποδεσμευτούν από οποιαδήποτε φορολογική επιβάρυνση.
• Να σταματήσει αμέσως η διαπραγμάτευση των βασικών αγαθών αυτών στα διάφορα χρηματιστήρια και να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές. Να καταργηθεί το ελληνικό χρηματιστήριο ενέργειας.

Και επειδή η ακρίβεια δεν αφορά μόνο τις κυβερνητικές αντιλαϊκές πολιτικές, ζητάμε από το Δήμο Μαρκοπούλου:
• Άμεσα να μειώσει τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, που είναι από τα υψηλότερα στην Αττική, συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος και δεν αντιστοιχούν καθόλου με τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες που δέχονται οι πολίτες
• Να διεκδικήσει δημόσια αστική συγκοινωνία με κατάργηση των ιδιωτικών ΚΤΕΛ και ως τότε να λειτουργήσει δημοτική συγκοινωνία με συχνά δρομολόγια προς το μετρό

Από admin

Αφήστε μια απάντηση