Η Παρέμβαση συνυπογράφει το παρακάτω κείμενο κατοίκων προς το Δήμο Μαρκοπούλου.

Από : Ομάδα κατοίκων στη Περιοχή Πρασιές – Πόρτο Ράφτη
Προς τον Δήμο Μαρκοπούλου/ Τεχνική Υπηρεσία
Κοιν.: Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσόγαιας
Πόρτο Ράφτη / Πρασιές Σεπτέμβριος 2022


ΘΕΜΑ: Συντήρηση πεζογέφυρας στο παράκτιο μονοπάτι περιπάτου


Σχετικά με το ανωτέρω θέμα η αναφορά γίνεται για συντήρηση και
αποκατάσταση φθορών στην συγκεκριμένη γέφυρα του πεζόδρομου
ο οποίος ορίζεται από την ψαροταβέρνα “ΠΑΝΟΡΑΜΑ” μέχρι την οδό
Κυμάτων.


Όλοι οι υπογράφοντες οι οποίοι είμαστε κάτοικοι στην περιοχή Πρασιές στο Πόρτο Ράφτη αλλά και πολλοί ακόμη επισκέπτες εκφράζουμε την ανησυχία μας για το κίνδυνο ατυχήματος από μερική πτώση ή και ολοσχερή της γέφυρας που υπάρχει στον παραλιακό πεζόδρομο.
Η γέφυρα αυτή έχει κατασκευασθεί με χορηγία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πριν από ένδεκα (11) χρόνια και έκτοτε δεν έχουν γίνει εργασίες συντήρησης.
Όλοι θυμόμαστε την παιδική χαρά στην Αργυρούπολη και το ατύχημα που έγινε λόγω έλλειψης συντήρησης αλλά και πολύ πρόσφατα το ατύχημα στο Λούνα Πάρκ του Ρέντη από την ίδια αιτία.
Συγκεκριμένα ο οριζόντιος φορέας της γέφυρας αποτελείται από μεταλλική κατασκευή και ξύλινη επίστρωση. Η μεταλλική κατασκευή είναι από προφίλ διπλού “T” και στηρίζεται σε κατακόρυφες δοκίδες.

Διαπιστώσαμε εκτεταμένες φθορές και διαβρώσεις από την συνεχή επαφή με το θαλάσσιο κύμα της ακτογραμμής.
Οι δοκίδες αυτές στηρίζουν τον οριζόντιο φορέα και έχουν πακτωθεί σε σημεία τα οποία προσβάλλονται από το θαλάσσιο κύμα της ακτογραμμής.
Η διάβρωση του μεταλλικού σκελετού και των δοκίδων είναι εκτεταμένη σε πολλά σημεία λόγω μη συντήρησης , μάλιστα μία εκ των δοκίδων έχει εντελώς αποκοπεί από την πάκτωση με αποτέλεσμα να υπάρχουν επικίνδυνοι κλυδωνισμοί κατά την διέλευση πεζών από την γέφυρα.
Θεωρούμε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη κατάλληλης συντήρησης με την πιθανότητα αντικατάστασης μεταλλικών τμημάτων τα οποία έχουν υποστεί βαθιά φθορά καθώς και την αποκατάσταση και απομάκρυνση των σαθρών επιφανειών.
Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει επικάλυψη με αντισκωρική προστασία με κατάλληλα προστατευτικά υλικά για την μακροχρόνια λειτουργία της γέφυρας.

Παρακαλούμε για την άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων οργάνων για την ανωτέρω αποκατάσταση προκειμένου να αποφύγουμε την πιθανότητα ατυχήματος από τους συνεχείς κλυδωνισμούς κατά την διέλευση περιπατητών.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση