Πλαζ Πόρτο Ράφτη απο ψηλάΠλαζ Πόρτο Ράφτη δήμου Μαρκοπούλου, λήψη με drone

Οι παραλίες (θα έπρεπε να) είναι δημόσιο και δωρεάν αγαθό. Αντ’ αυτού, στο Δήμο Μαρκοπούλου βλέπουμε μια διαχρονική πορεία προς την αντίθετη κατεύθυνση, Χαρακτηριστικά, όσον αφορά την Δημοτική Πλαζ στο Αυλάκι.

  • Εν μέσω πληθωρισμού και ακρίβειας ο Δήμος Μαρκοπούλου συνεχίζει και δεν ακολουθεί κοινωνική πολιτική για τους δημότες του, ή τουλάχιστον για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και τα ευάλωτα νοικοκυριά. . 
  • Το εισιτήριο για την είσοδο στην πλαζ αποκλείει ομάδες πολιτών (Μονογονείς, Ανέργους κτλ)  σε αυτή, γεγονός που είναι κοινωνικά άδικο και ανεπίτρεπτο (χαρακτηριστική είναι η εικόνα των λουόμενων στα βράχια δεξιά της πλαζ, δίπλα από τα κάγκελα, με την πρόσβαση στο σημείο να είναι  επικίνδυνη, όπως επικίνδυνη είναι και η πρόσβαση στη θάλασσα από τα βράχια) 
  • Πολλές φορές πληρώνουμε είσοδο, χωρίς καν να υπάρχει διαθέσιμη ξαπλώστρα.
  • Ενώ η είσοδος για ΑΜΕΑ είναι δωρεάν (και έτσι πρέπει να είναι) και  για τους πολύτεκνους υπάρχει έκπτωση, για άλλες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες  όπως άνεργοι, μονογονείς κτλ. δεν προβλέπεται τίποτα. 
  • Τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης να αναληφθούν από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Είναι προφανές ότι απαιτείται η αύξηση της χρηματοδότησης από το κεντρικό κράτος προς τους δήμους, αίτημα που οι δημοτικές αρχές και οι κυρίαρχες δημοτικές παρατάξεις δεν το στηρίζουν. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η επισκεψιμότητα, άρα και η εισροή χρημάτων, αυξάνεται από τους επισκέπτες και τους εκδρομείς που έρχονται με τα πούλμαν. 
  • Είναι ακατανόητη η τακτική του Δήμου με ελεύθερη πρόσβαση σε σώματα ασφαλείας (!) και συγγενείς εργαζομένων (!!). Όπως προαναφέραμε, η κοινωνική πολιτική πρέπει να εφαρμόζεται για τον σκοπό που έχει σχεδιαστεί. Τα δικαιώματα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν χωράνε κοινωνικοί διαχωρισμοί. Η πρόσβαση στην ΠΛΑΖ ΑΥΛΑΚΙΟΥ,  δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για ψηφοθηρικούς σκοπούς. 

Ζητάμε

  • Ελεύθερη είσοδο στην Πλαζ για  όλους τους δημότες του Δήμου Μαρκοπούλου, αρχίζοντας απο τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και τα ευάλωτα νοικοκυριά.
  • Δημοτική διαχείριση του κυλικείου της ΠΛΑΖ ΑΥΛΑΚΙΟΥ με λογικές τιμές και εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής.
  • Τα ανταποδοτικά (παροχές και έργα) σε σχέση με την εισροή χρημάτων , να είναι ισόποσα με τον πληθυσμό της περιοχής του Πόρτο Ράφτη.

Οι παραλίες είναι δημόσιο αγαθό: στεκόμαστε ενάντια στην εμπορευματοποίηση των παραλιών που τελικά αυξάνει τα έξοδα για τους λουόμενους υπέρ των κερδών των λίγων.

Η Συντονιστική Επιτροπή

Από admin

Αφήστε μια απάντηση