Ακολουθεί επιστολή προς τον Δήμαρχο του Δήμου Μαρκοπούλου, την οποία στείλαμε την 28/8/2023:

Διαμαρτυρόμαστε έντονα προς κάθε υπεύθυνο που συνέβαλε να τεθεί ολόκληρη η ανατολική πλευρά του Πόρτο Ράφτη σε σοβαρούς κινδύνους κατά το διήμερο 14 κ 15 Αυγούστου. Δόθηκαν άδειες σε πάγκους πανήγυρης σε θέσεις που έκλειναν τον μοναδικό δρόμο εξόδου από Αγ. Σπυρίδωνα μέχρι εκκλησία Κοίμησης Θεοτόκου.

Ανύπαρκτη παρουσία τροχαίας, καμία ρύθμιση κίνησης, η κρίσιμη διασταύρωση Θερμοπυλών & Περικλέους, έκλεινε από σταθμευμένα οχήματα επισκεπτών και πανηγυρτζήδων. Διαπιστώθηκε ότι κατά την ώρα αιχμής, ώρες 20.00 έως 22,00 την Κυριακή 15 Αυγ., συνέβη τέτοια συμφόρηση οχημάτων από την διασταύρωση έως θέση Αγ. Σπυρίδωνα, ώστε τα οχήματα κατά μήκος της μοναδικής εξόδου Θεμιστοκλέους – Περικλέους ήσαν σχεδόν σταθμευμένα σε μήκος 2 χιλιομέτρων!!

Είναι θαύμα, ίσως της χάρης Της, που δεν προέκυψαν κάποια ανάγκη διαφυγής από Άγιο Σπυρίδωνα προς Μαρκόπουλο λόγω πυρκαγιάς, ή ασθενοφόρων ή οτιδήποτε  άλλο σοβαρό!

Να σημειωθεί ότι υπήρχαν προειδοποιητικές επιστολές των κατοίκων (σας επέστησε εγγράφως την προσοχή και το Υπουργείο κλιματικής κρίσης)  και έγγραφη αναφορά της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, όπου ζητήσαμε και προτείναμε μέτρα για την αποφυγή αυτής της κατάστασης.

Η κάλυψη των  οδικών αξόνων ήταν απαράδεκτη.

Το πανηγύρι πρέπει να περιορίζεται σε χώρους κάτω από οδό Περικλέους (γράψτε το από τώρα για τον επόμενο χρόνο). Η Περικλέους είναι ο μόνος οδικός άξονας εξόδου όλης της περιοχής.  Ζητήσαμε μέτρα επίσης ρύθμισης της κίνησης από Τροχαία, κατ’ ανάγκην.   Ούτε έναν τροχονόμο δεν καταφέρατε να ζητήσετε να έρθει!

Κ. Δήμαρχε,

Ερωτούμε, και απαιτούμε να μας απαντήσετε στα εξής:

1.      Ποια μέτρα ρυθμίσεων θέσεων, κίνησης ή έστω συνεννόησης με την Τροχαία λάβατε;

2.      Ποιος πρότεινε και ποιος ενέκρινε ( Υπηρεσία σας, μέλος Δ.Σ.), ονομαστικά, το τραγικό συμβάν που έγινε φέτος για πρώτη φορά, να δοθούν άδειες σε πάγκους κατάληψης χώρου της κεντρικής οδού Περικλέους  μεταξύ Θεμιστοκλέους και Κελέρη;

3.      Τι ελέγχους κάνατε και εάν διαπιστώσατε συμμόρφωση των εμπόρων με τα συμφωνηθέντα  και αν θα επιβάλετε κυρώσεις?

4.      Μετά τις παραπάνω επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται , και τις προτάσεις μέτρων και περιορισμών, που έχουν γίνει, έχετε σχηματίσει πρόθεση να αντιμετωπιστεί κάπως το ζήτημα το επόμενο έτος;

Για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Η Συντονιστική Επιτροπή

Από admin

Αφήστε μια απάντηση