Στο Δήμο Μαρκοπούλου, λόγω των μεγάλων γεωργικών εκτάσεων που υπάρχουν στην επικράτεια του, ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων στον αγροτικό τομέα είναι μετανάστες.

Η κάθε μία ιστορία από κάθε μετανάστη που κατάφερε να φτάσει στην Ελλάδα, είναι μια ιστορία τρόμου και φρίκης, για ένα καλύτερο αύριο για τους ίδιους και για οικονομική βοήθεια στις οικογένειές τους στην πατρίδα τους. 

Επιπλέον, όπως φάνηκε και με το τραγικό ναυάγιο των 700 νεκρών στην Πύλο, το ελληνικό κράτος δολοφόνει στα σύνορα του αντί να προστατεύει τους πρόσφυγες.

Οι δήμοι μπορούν να πρωτοστατήσουν στην κατεύθυνση επίλυσης της ανθρωπιστικής κρίσης που συνδέεται με τις μεταναστευτικές ροές, παρέχοντας κενά δημόσια κτίρια στους μετανάστες και βοηθώντας τις διαδικασίες έτσι ώστε οι μετανάστες να μπορέσουν να εργαστούν νόμιμα στην Ελλάδα και στο Μαρκόπουλο και να, ενταχθούν στην τοπική κοινωνία. 

Θα είναι μια λύση έμπρακτης βοήθειας για την επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος από την ελληνική πολιτεία, που σε τελική ανάλυση έχει συμβάλλει στην ενίσχυση του προβλήματος μέσω των κυβερνήσεων και με τη συμμετοχή σε πολέμους που δημιουργούν πρόσφυγες μέσω στρατιωτικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ που συμμετέχει ενεργά η ελληνική κυβέρνηση κλπ. 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους κολασμένους αυτής της γης, που όπως οι παππούδες μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους. 

Ρωτάμε επιπλέον τη δημοτική αρχή, ποιες είναι οι δράσεις του Συμβουλίου ένταξης μεταναστών του Δήμου μας, σύμφωνα με το άρθρο 79 του Ν. 4555/2018, ΦΕΚ 133 Α΄ (πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι); 

Οι μετανάστες που εργάζονται  στο Μαρκόπουλο, συμβάλλουν και είναι απαραίτητοι σε πολλές παραγωγικές δραστηριότητες καθώς και στην παροχή υπηρεσιών. Γι αυτό ο δήμος οφείλει να προβληματιστεί  να πάρει θέση και να προτείνει λύσεις για την αντιμετώπιση των ζητημάτων.

Είμαστε ενάντι@ στα σχέδια της κυβένρησης για νομιμοποίηση των μεταναστών μόνο την περίοδο που εργάζονται, και ζητάμε πλήρη νομιμοποίηση των μεταναστών, με πλήρη εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα, με υποχρεωτικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ίσες αμοιβές και συνθήκες εργασίας για όλους.

Από admin

Αφήστε μια απάντηση