Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 28/7 η συνάντηση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ και συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την αντιμετώπιση των κινδύνων που διατρέχουν οι πόλεις του Πόρτο Ράφτη & του Μαρκόπουλου από τα σκουπίδια και τις παράνομες χωματερές που δημιούργησε η ανυπαρξία δράσης της Δημοτικής Αρχής.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και μέλη διαφόρων συλλογικοτήτων του Δήμου μας καθώς και ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Α. Συλλελόγλου.
Κατά τη συζήτηση τονίστηκε ιδιαίτερα αρνητικά το γεγονός πως η Δημοτική Αρχή αντί να επικεντρώσει τις προσπάθειές της στον καθαρισμό των πόλεων από σκουπίδια και ξερόχορτα, μειώνοντας έτσι τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία αλλά και τις τραγικές συνέπειες μιας καλοκαιρινής πυρκαγιάς, προσπαθεί  να ιδιωτικοποιήσει την Υπηρεσία Καθαριότητας και είναι έτοιμη να επικυρώσει σχετικό διαγωνισμό που προβλέπει υπέρογκη εργολαβική αμοιβή για τη συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων όγκου 16950 κυβικών μέτρων έναντι του ποσού των 216.840,00€ πλέον  ΦΠΑ : 52.041,60€!
Αποφασίσαμε:
1.       Να υποβάλλουμε αίτημα προς την Περιφερειάρχη Αττικής και τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη των πόλεων του Μαρκόπουλου και του Πόρτο Ράφτη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.
2.       Να απαιτήσουμε από τον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος  να ανοίξει επιτέλους την αναφορά της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ σχετικά με την παράνομη χωματερή στα νταμάρια που έχει κατατεθεί από τον Ιανουάριο 2017.
3.       Να ενημερώσουμε αναλυτικά τους πολίτες μέσα από ανακοίνωση που θα κυκλοφορήσει σύντομα για τις δυσμενείς συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας που προωθούν δημοτικοί παράγοντες .
4.       Να οργανώσουμε συνάντηση φορέων & συλλογικοτήτων του Δήμου ώστε να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας. Στη συνάντηση αυτή θα παρθούν και αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις. Από τον κ. Συλλελόγλου δηλώθηκε πως θα γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να υποβληθεί σχετική ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το θέμα αυτό.  
 
Για την ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή
   

Από Admin 2

Αφήστε μια απάντηση